Kleurigleven: begeleiding van hooggevoelige (jong) volwassenen maak van hsp je kracht
praktijk in begeleiding van hooggevoelige mensen
 
LOGOHSPB.jpg

Jaartraining: Maak van Hooggevoeligheid je kracht!

De bijeenkomsten zijn in een kleine groep, waarbij je in een veilige, open en ondersteunende omgeving, de mogelijkheid krijgt om persoonlijke ervaringen te delen en samen aan het werk te gaan.

Wat gaan we doen:

In tien bijeenkomsten (1 x in de 3 weken) wordt ingegaan op vragen als:

Wat is hoog gevoelig en wat betekent dit voor mij?

Hoe luister ik naar mezelf en zorg ik dat ik niet over mijn grenzen ga?

Hoe ontwikkel ik mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen?

Hoe kan ik gebruik maken van de kwaliteiten van mijn hoog gevoeligheid in mijn dagelijks leven en op mijn werk?

Verdieping en oefeningen:

Elke bijeenkomst zullen we verdieping zoeken door middel van praktische oefeningen, die je helpen om woorden en inzichten om te zetten in acties.

Ook zullen we onze creativiteit gebruiken om de mogelijkheid te bieden je bewust te worden van je diepste verlangens en mogelijkheden

Start: zondag 29 september van 11.00 tot 14.00 uur

Kosten: per bijeenkomst Euro 20,00

Bij deelname aan alle tien de bijeenkomsten en betaling in een keer

Euro: 190,00 incl. een persoonlijke aura-soma kleuren consult

Waar: Bij Total Relaxation, Hoofdstraat 125c in Hillegom 

Aanmelden of meer info? Stuur een mail: info@kleurigleven.nl

 
mandala symboolkaarten.jpg

20 september: start cursus Mandala symbool kaarten maken

De cursus is een reis in jezelf. Je brengt jezelf in kaart door opnieuw te kijken, voelen en denken.

Een droom komt uit, al jaren wil ik heel graag, opnieuw en nu met een eigen groep de Mandala symboolkaarten maken.

We beginnen met tien bijeenkomsten,  de eerste gepland op vrijdag 20 september van 10.00 tot 13.00, waarin we per keer drie of vier kaarten uit het Mandala symbolen spel gaan behandelen.

De bijeenkomsten zijn 1 x in de drie weken, zodat je tussen de bijeenkomsten in de tijd hebt om je kaarten uit te werken en te maken.

De bijeenkomsten zijn als volgt opgebouwd:
We beginnen met het bekijken en bespreken van de gemaakte kaarten. Ieder mag zijn eigen kaarten toelichten.
Na een korte pauze beginnen we met het bespreken van de volgende te maken kaarten.

Ik geef op verschillende manieren informatie over de onderwerpen die op de kaarten komen, vervolgens zullen we met elkaar gaan ontdekken wat voor woorden er bij het onderwerp belangrijk zijn.

Tijdens de bijeenkomsten maak ik gebruik van muziek, kleur, geur, meditatie en kleine praktische creatieve opdrachten die de symbolen van de onderwerpen op de kaarten verduidelijken. De sfeer op de bijeenkomsten is er een van ontspanning,vertrouwen en respect naar elkaar.

Met elkaar praten we over de onderwerpen en maken we de basis voor de kaart. Uiteindelijk ga je zelf thuis aan de slag om de afbeelding op de kaart te maken.

De afbeeldingen kunnen getekend, geschilderd of geplakt worden. Dat is voor ieder zijn eigen keuze. Is het belangrijk dat je kunt tekenen? Nee het enige wat belangrijk is dat je mee gaat op reis samen met de anderen in de groep.

Een mooi citaat uit het Mandala symboolkaarten boek van Greetje Molenaar (wat ik als naslag werk gebruik en wat eventueel aangeschaft kan worden, dit is echter niet verplicht): 

De ordening van dit spel is een verdeling in acht groepen: waarbij de eerste groep zeven scheppingskaarten bevat. We vinden hier de symbolen die in het dagelijks menselijk leven naar voren springen. Een van deze zeven kaarten, de kaart van de mens, vormt weer de basis voor de resterende zeven groepen. De ordening is namelijk gebaseerd op de zeven hoofdchakra's.

De kosten van de opleiding bedragen twintig euro per bijeenkomst. Bij aanmelding voor 1 september geef ik korting op het totaal bedrag, je betaalt dan geen 200,00 euro maar 185,00 euro voor tien bijeenkomsten.

Aanmelden graag via de mail, ook vraag ik een aanbetaling van de helft van het cursus geld. Als je tot een maand van tevoren annuleert betaal ik het bedrag volledig terug. Annuleer je echter binnen een maand voor de start van de cursus dan betaal ik het bedrag min vijftien procent terug. Dit in verband met de reeds gemaakte kosten ter voorbereiding en aanschaffing van materialen voor de cursus.

Bij de cursus inbegrepen is:
50 kaarten, koffie/thee en wat lekkers, kladpapier om op te tekenen. Ook zullen kleurpotloden, tekenpotloden, linealen etc. aanwezig zijn, echter is het goed om zelf ook potloden aan te schaffen omdat je de kaarten thuis gaat uitwerken.

Wat heb je nodig om je kaarten te kunnen maken en moet je dus meenemen:
Een passer, een goed tekenpotlood, kleurpotloden, schaar, gum, een map met insteekhoezen om het pakketje informatie wat je iedere bijeenkomst van mij krijgt te kunnen bewaren, een aantekenschrift, een pen en goede zin.

Moet je kunnen tekenen? Is het belangrijk dat je iets aan creativiteit doet?
Het antwoord op beide vragen is nee, natuurlijk is het makkelijk als je al iets van mandala’s, chakra’s of tekenen af weet. Maar dat hoeft niet, we gaan met elkaar ontdekken wat voor kaarten we gaan maken en wat ze voor ons betekenen en wat het gaat worden is voor allemaal een grote verassing, het gaat om de reis.
Het is een reis naar binnen, we gaan spelen en plezier maken.

De locatie is: Total Relaxation, Hoofdstraat 125c in Hillegom
Wil je je aanmelden graag via de mail: info@kleurigleven.nl
Wil je meer informatie? Dan mag je me altijd bellen: 06-10720169 of mailen.

Ik doe de hele cursus zelf ook mee met het maken van de kaarten. Zo maak ik ook actief deel uit van de reis en ontwikkelingen die de kaarten met zich mee brengen.

Ik heb er heel veel zin in!